images/stories/logosait_new.jpg

 

Осінній фітнес: Секрети підтримання мотивації для занять у холодну пору року

Осінній фітнес: Секрети підтримання мотивації для занять у холодну пору року

Процес пошуку мотивації до тренувань у час, коли на вулиці стало темно, холодно та вогко, ніколи не буває простим. Насправді зміна пір року може бути ідеальним часом для фізичної активності. Тренування восени дозволять краще зігрітись, знизять апетит на увесь час свят, що наближаються, збережуть здорові звички, - наголошують у добірці порад щодо секретів підтримання мотивації для занять спортом у холодну пору року фахівці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Як знайти мотивацію для занять фізичними вправами

1. Вам потрібно просто піти і зробити те, що ви повинні.

Не варто чекати, поки мотивація несподівано з’явиться, схопить вас за руку та потягне до дверей із помешкання. Можливо, у вашій голові звучить тихий голос, який закликає залишитись у ліжку та перенести тренування на завтра, який може нити, як дитина: «Я сьогодні не налаштований на спорт». Ігноруйте його. Вам потрібно просто піти і зробити те, що ви повинні – займатися. Знайте, в той момент, коли ви увійдете в душ, а потім підете на тренування, будете радіти, що все таки це зробили.

2. Будьте розумнішими за свої виправдання.

Легко сказати – «Не шукай виправдань для того, щоб не займатися». Ви вже встигли придумати їх так багато і вони настільки чудові, що можна тільки дивуватись, як це не приходило вам на думку раніше. Деякі причини, які ви собі знайшли, можуть бути навіть творчими: «Я сьогодні зробила зачіску, тому не можу тренуватися, оскільки не хочу її зіпсувати». Справді? Чи варто відмовлятись від здорового тіла і мозку, аби декілька годин походити з гарною зачіскою? Це просто нерозумно.

3.Одягніть свій тренувальний одяг.

Бажання тренуватись може прокинутись, як тільки ви одягнете свій тренувальний одяг. Ви можете бути вражені силою цієї незначної на перший погляд дії. Дайте цьому методу шанс, та подивіться, що вийде.

4. Дайте собі десять хвилин.

Якщо ви попробували реалізувати вищезгадані поради, проте все ще сидите на дивані, то вам потрібно встати та почати щось робити – що завгодно протягом найближчих десяти хвилин. Ви можете, наприклад, прогулятись по кварталу свого міста,  виконати декілька віджимань, присідань  або підстрибувань. Встановіть таймер на десять хвилин та скажіть собі, що будете робити те, що вибрали. Просто витратьте десять хвилин свого часу, і ви знайдете в собі мотивацію.

5. Купіть нові кросівки.

Неважливо, яку обновку ви купите собі для занять спортом – кросівки, шапочку чи сонцезахисні окуляри. Будь-що із цих аксесуарів, навіть новий дорогий тренажер, може стати ідеальним компаньйоном при виконані вправ та надати додатковий потенціал для того, щоб виконувати звичні дії швидше та навіть з більшою легкістю.

6. Складіть список тренувань.

Якщо ви та людина, яка перед тим, щоб щось зробити, повинна щось запланувати, або ви любите складати списки і розклад, то це вам обов’язково потрібно зробити з тренувальним процесом. Таким чином ви значно підвищите шанси на те, що вирушите на тренування, якщо воно у вас на порядку денному. Запишіть його у відповідну графу та закінчіть з цим питанням. Розпишіть свій тренувальний процес на день або хоча на два дні наперед. Знайдіть момент, щоб поглянути у свій записник та знайдіть там тренування. Після цього у думках уявіть, як ви її проводите.

За декілька секунд намалюйте собі картинку тренувального процесу. Окрім цього, приділіть секунду часу, щоб впевнитись: у вашій сумці є все те, що вам потрібно, та відповідно ваше тренування відбудеться. Збережіть ці думки в голові з початку дня, й швидше за все цього дня ви таки вирушите на тренування.

Джерело: Elizabeth Quinn. Fall fitness - tricks for maintaining exercise motivation. sportsmedicine.about.com. 2013, November 06.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер