images/stories/logosait.jpg

 

Що приготувати з волоських горіхів? 4 рецепти

Волоські горіхи – це джерело багатьох вітамінів і мінералів, зокрема міді, фолієвої кислоти, фосфору, марганцю, вітамінів В6 і Е, пишуть у Healthline.

Також волоські горіхи  – це чудовий інгредієнт для салатів, соусів, гарнірів чи десертів, який надає стравам ніжного вершково-горіхового смаку.

Ми зібрали 4 рецепти з волоським горіхом від BBC Good Food.

Бананово-горіховий хліб

ninell_Depositphotos

Інгредієнти:

  • 100 г розтопленого вершкового масла;
  • 140 г цукрової пудри;
  • 1 збите яйце;
  • 225 г звичайного борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 4 дуже стиглих банани;
  • 85 г подрібнених волоських горіхів;
  • 50 мл молока.
Фото: fudio/Depositphotos

Як приготувати

Розігрійте духовку до 180°C/160°C. Форму для хліба змастіть вершковим маслом, застеліть пергаментом для випікання, а потім змастіть і його.

У великій мисці змішайте масло, цукор і яйце, потім повільно додавайте борошно і розпушувач.

Очистіть і розімніть банани. Тепер збийте все разом з горіхами.

Перелийте суміш у форму і запікайте 1 годину. Дайте хлібині охолонути.

Подавайте десерт із ванільним морозивом і шоколадним або кленовим сиропом.

Хліб можна щільно загорнути в харчову плівку і зберігати до 2 днів або тримати замороженим до 1 місяця.

Паста з горіхами, блакитним сиром і броколі

Фото: karissaa/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 200 г макаронів пенне;
  • 250 г суцвіть брокколі;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • жменю подрібнених волоських горіхів;
  • 100 г блакитного сиру, нарізаного кубиками;
  • сік з 1 лимона.

Як приготувати

Зваріть макарони. За 4 хвилини до їхньої готовності додайте в каструлю суцвіття броколі.

Тим часом розігрійте оливкову олію, додайте жменю подрібнених волоських горіхів і обсмажте протягом 1 хвилини.

Злийте воду з макарон у миску, додайте до волоських горіхів 4 столові ложки цієї води.

До макарон додайте волоські горіхи та вершковий блакитний сир. Акуратно помішуйте на середньому вогні, щоб сир розплавився.

Збризніть лимонним соком для подачі.

Карамелізовані волоські горіхи з розмарином

Фото: leungchopan/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 200 г половинок волоських горіхів;
  • 1 столова ложка дрібно нарізаного розмарину;
  • сіль і перець.

Як приготувати

Змастіть маслом деко або застеліть пергаментом. Насипте цукор у сковороду і готуйте на середньому вогні до розчинення та легкого золотистого кольору. Не помішуйте – нахиліть сковороду, щоб колір був рівномірний.

Додайте волоські горіхи, розмарин, 1 чайну ложку пластівців морської солі і ½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю і перемішайте.

Обережно вилийте суміш на деко. Використовуйте дві змащені олією чайні ложки, щоб рівномірно розподілити горіхи, але не торкайтеся їх, оскільки вони будуть дуже гарячими.

Дайте горіхам охолонути, а потім подрібніть на шматки за допомогою качалки.

Страву можна зберігати до 3 тижнів у сухому прохолодному місці.

Капустяний мікс із горіхами

Фото: elenathewise/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 400 г брюссельської капусти;
  • 250 г савойської або зеленої капусти;
  • 100 г очищеної цибулі шалот;
  • По 2 чайні ложки вершкового масла і оливкової олії;
  • 300 мл овочевого або курячого бульйону (використовуйте овочевий для вегетаріанської версії страви);
  • 400 г замороженого гороху;
  • 50 г подрібнених волоських горіхів;

Як приготувати

Доведіть до кипіння підсолену воду у великій каструлі. Додайте нарізану капусту і варіть 2 хвилини.

Зцідіть воду, промийте капусту холодною водою, залиште охолонути і потім ще раз добре процідіть.

Протушіть нарізану цибулю шалот на сковороді з маслом і олією.

Накрийте харчовою плівкою і охолоджуйте 24 години перед подачею на стіл.

Покладіть цибулю з бульйоном на пательню і готуйте до кипіння.

Додайте бланшовану капусту та заморожений горох і готуйте 2-3 хвилини, поки всі овочі не стануть м’якими, а бульйону не стане менше.

Приправте і додайте волоські горіхи безпосередньо перед подачею.

Банер
Банер