images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині директор підприємства постане перед судом за зловживання бюджетними коштами на понад два мільйони гривень

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини скерували до суду кримінальне провадження щодо директора підприємства, яке виступило генпідрядником у проведенні будівництва спортивного комплексу в Тернополі. Зловживаючи службовим становищем та підробляючи акти виконаних робіт, 39-річний киянин привласнив понад  два мільйони бюджетних коштів.

У ході досудового розслідування, яке проводилося під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, було встановлено два факти зловживання. В одному випадку директор  в офіційних документах вказав закупівлю піску, що не було проведено, - таким чином, отримавши мільйон вісімсот тисяч, в іншому – у звітних документах завищив вартість робіт, яка була виконана субпідрядником з різницею у триста тисяч. Загальна сума завданих бюджету коштів склала два мільйони сто тисяч.

Слідчі зібрали достатньо доказів для оголошення киянину підозри за частинами 4 та 5 статті 191(зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу та частиною 1 статті 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу. Згідно санкцій інкримінованих статей підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/ekonomichni-zlochini/na-ternopilshhini-direktor-pidprijemstva-postane-pered-sudom-za-zlovzhivannya-byudzhetnimi-koshtami-na-ponad-dva-miljoni-griven/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер