images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські спортсмени здобули на чемпіонаті України з джиу-джитсу вісім медалей

Тернопільські спортсмени здобули на чемпіонаті України з джиу-джитсу вісім медалей

Чемпіонат України з джиу-джитсу відбувся у місті Кривий Ріг. Учасниками змагань стали понад триста кращих спортсменів з 16 областей України, які виступали у різних вікових категоріях: від наймолодших - 8-9 років, і до старших 21 року. Цей турнір був відбірковим для участі у національній збірній України на наступний рік, відтак діти до 13 років демонстрували майстерність, аби потрапити до молодіжного складу збірної, а від учасники 16-17 років і старші – серед дорослих спортсменів. Поєдинки відбувались впродовж двох днів – в перший - у категорії «файтинг» (близький контакт), а наступного - у категорії «не-ваза» (боротьба).

Тернопілля на змаганнях представляли тринадцятеро спортсменів – вихованців обласної Федерації джиу-джитсу, які вибороли це право, ставши переможцями та призерами чемпіонату області із джиу-джитсу, що проводився напередодні. В результаті у здобутку наших спортсменів на змаганнях у Кривому Розі вісім нагород  - одна золота, чотири срібних і три бронзових.

Виступали тернополяни у різних вікових категоріях: Горохівський Костянтин - 10-11 років, Долинський Нестор, Биць Вадим, Красовський Ілля, Чуйко Олександр, Мочарський Андрій, Нижник Володимир, Садівник Владислав, Катрук Назар - 12-13 років, Захарків Богдан, Страдецький Євген - 14-16 років; Красновольський Владислав – 18-20 років. Також 16-річний Бача Богдан у категорії «файтинг» змагався у віковій категорії 21 +, а у категорії «не-ваза» - 18 +.

Отож, у системі файтингу чемпіоном України став Мочарський Андрій, Долинський Нестор був третім, а серед дорослих Владислав Красновольський та Богдан Бача здобули срібні нагороди.

У системі «не-ваза» Богдан Бача став також срібним призером, а Владислав Красновольський  - бронзовим. Серед молодших у цій категорії відзначились Володимир Нижник та  Богдан Захарків, які вибороли срібну і бронзову медалі, відповідно.

Відтак усі призери стали претендентами до національної збірної України у своїх вікових групах. Тренер спортсменів Євген Мусаєв.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер