images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відбувся особистий чемпіонат України з шахів серед осіб з вадами слуху

У Тернополі відбувся особистий чемпіонат України з шахів серед осіб з вадами слуху

Наприкінці листопада у Тернополі проходив Особистий чемпіонат України з шахів класичних (чоловіки та жінки) серед осіб з вадами слуху. Участь у змаганнях взяли спортсмени з дванадцяти областей та міста Києва - 29 чоловіків та 8 жінок. На відкритті турніру з вітальними побажаннями перед присутніми виступили начальник управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА Андрій Човган, голова Тернопільської організації товариства глухих Надія Коцовська, президент Тернопільського обласного осередку спортивної федерації глухих Володимир Михальчук, начальник центру «Інваспорт» Віктор Федорчак, технічний делегат (м. Київ) Володимир Коваленко.

Змагання проходили за швейцарською системою у 9 турів серед чоловіків та окремо серед жінок за коловою системою. Контроль часу - 90 хвилин до закінчення партії кожному учаснику та 30 секунд за кожен зроблений хід, починаючи з першого. Визначення пар учасників наступного туру здійснювалося після завершення усіх партій попереднього туру за програмою ФІДЕ «/swiss manager» за національним рейтингом.

У запеклій боротьбі серед чоловіків:

1 місце - Заболотний Володимир (Рівне),

2 місце - Бабій Петро (Київ),

3 місце - Опенишев Володимир (Львів)

Серед жінок:

1 місце - Гончар Світлана (Одеса),

2 місце - Осипова Альона (Харків),

3 місце - Аблогіна Інга (Київ).

Судив змагання суддя національної категорії Трембач Валерій.

Після завершення змагань переможці були нагороджені медалями та грамотами від Українського центру «Інваспорт» та сувенірами від ГО Тернопільської обласної шахової федерації, - інформує регіональний Центр «Інваспорт».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер