images/stories/logosait_new.jpg

 

Залишене майно без нагляду – легка здобич для крадіїв

Чимало громадян, особливо тих, хто мешкає у багатоповерхівках, залишають своє майно на сходовій клітці, щоб не нести його в помешкання, нерідко обертається втратою майна.

Залишені без нагляду дитячі візочки, санки, велосипеди, немов магніт, притягують крадіїв. Навіть якщо вам здається, що кодовий замок чи наявність домофона на вхідних дверях під’їзду надійно захищають ваше майно – ви помиляєтесь.

Крадієві нічого не вартує підібрати комбінацію цифр коду чи видати себе за сантехніка, щоб безперешкодно пройти в під’їзд. Зловмисник отримує вільний доступ до покинутих без нагляду речей мешканців.

Не залишили осторонь зловмисники й майно 31-річної тернополянки. Потерпіла повідомила що з сушильного приміщення багатоповерхівки невідома особа викрала її велосипед.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили особу крадія. Ним виявився неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів місцевий мешканець 1994 року народження. Викрадене майно молодик реалізував, а кошти витратив на власні потреби.

Ще одного велосипедного злодія впіймали правоохоронці Чортківського району. Вони довели причетність жителя одного із місцевих сіл до злочину. У скоєному 50-річний підозрюваний зізнався.

Відомості про події працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю, пам’ятати про заходи безпеки. Не забувайте, що залишені ті чи інші речі в легкодоступних місцях легка нажива для зловмисників.

У разі якщо ви стали жертвою крадіїв не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».


Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/zalishene-majno-bez-naglyadu-legka-zdobich-dlya-kradijivso/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер