images/stories/logosait_new.jpg

 

За два тижні грудня Укравтодор витратить на ремонт автошляхів понад 20 мільярдів

 
ФОТО: УКРАВТОДОР

Виділені Укравтодору додаткові 19,25 млрд грн державна компанія повинна використати до початку дії закону "Про державний бюджет України на 2022 рік", тобто до 1 січня 2022 року.

Як повідомили ЕП в Укравтодорі, ці кошти не передбачаються на нові об'єкти, а будуть спрямовані за вже затвердженим переліком "будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення".

"З урахуванням збільшення загального обсягу видатків за переліком на 19 млрд грн та спрямування на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання додатково 1 млрд грн", – зазначили в компанії.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада внесла зміни до цьогорічного кошторису, які передбачають збільшення доходів і видатків державного бюджету майже на 50 млрд грн. Отримувачем 19,25 млрд грн від цієї суми є Укравтодор.

Цей закон президент Зеленський підписав 8 грудня, а набрав чинності документ 9 грудня. Навіть якщо Міністерство фінансів направило всі 19,25 млрд грн наступного ж дня, з урахуванням вихідних та святкових днів грудня в Укравтодору є, 15 днів на те, аби використати ці кошти, а інакше вони повернуться до Державної казначейської служби.

Але крім цих 20 мільярдів, Укравтодор має ще використати кошти, які раніше були розподілені для нього. Так, за даними ДКСУ, за січень-листопад дорожнє відомство використало 91,3 мільярди зі 107, тобто 85,2%.

Читайте також: Бюджет країни "великого будівництва": за яким кошторисом українці будуть жити у 2022 році

Питання на 120 мільярдів: куди пішли гроші з програми Зеленського "Велике будівництво"

Ілля Колдомасов, ЕП

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер