images/stories/logosait_new.jpg

 

IT-спеціалісти з Тернополя переїжджають до Львова

IT-спеціалісти з Тернополя переїжджають до Львова
IT-спеціалісти з Тернополя переїжджають до Львова.

Видання DOU дослідило, куди переїжджають IT-спеціалісти всередині України для роботи й навчання.

В опитуванні враховували лише переміщення між регіонами, але зазначили, що переїзди з малих міст в обласні центри, ймовірно, також поширені.

Найкращими містами для розвитку в IT-сфері є Київ, Львів і Харків. Наприклад, у Києві залишаються 96% тих, хто там учився, а Львів і Харків покидають лише 10% спеціалістів.

В Одесі та Дніпрі залишаються 78% і 56% відповідно. Також багато IT-спеціалістів не їдуть із Чернівців і Вінниці (68% та 58%). Найгірший показник має Полтава: з цього міста їдуть 87% тих, хто займається IT.

Скриншот: DOU

Більшість спеціалістів переїздить до Києва, але фахівці з Івано-Франківська й Тернополя частіше їдуть у Львів, ніж у Київ. Також Львів – єдине місто, куди мігрують кияни, пов’язані з IT (але всього 1%).

Найчастіше у великі міста переїздять із сусідніх менших міст: до Києва найбільше їдуть із Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей; до Львова мігрують мешканці західних регіонів, а до Одеси – спеціалісти з Миколаєва та Херсона.

Переважно IT-спеціалісти живуть у тих містах, де вони вчилися в університеті. Але є міста, звідки їдуть і після закінчення ВНЗ, наприклад Миколаїв (34%), звідки їдуть найчастіше до Києва. Також часто мігрують випускники університетів Житомира, Запоріжжя, Тернополя, Херсона та Сум. Водночас Львів є єдиним містом, куди повертаються після навчання в університеті в іншому регіоні.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер