images/stories/logosait_new.jpg

 

Порошенко запевняє, що не говорив з Медведчуком про вугілля з ОРДО, а Кузяри не знає

Підозрюваний у держзраді п’ятий президент Петро Порошенко запевняє, що не обговорював із іншими трьома підозрюваними поставки вугілля з території ОРДО.

Джерело: інтерв’ю Порошенка "Українській правді"

Деталі: За словами Порошенка, він не знав про схему постачання вугілля з ОРДО, хоча раніше його адвокати в інтерв’ю УП розповідали, що колишній президент був в курсі, але ніяк не причетний до процесу.

На питання, чи обговорював Порошенко питання постачання вугілля з іншими підозрюваними у справі проросійським політиком Віктором Медведчуком, бізнесменом Сергієм Кузярою чи ексміністром енергетики Володимиром Демчишиним, він відповів заперечно.

Політик заявив, що обговорював лише питання енергетичної безпеки з урядом, а контакти, поставки і все інше – не є повноваженнями президента.

Пряма мова: "Якщо йдеться про якісь контракти, якісь фірми… Я не знаю. Я з Медведчуком ніколи не обговорював. Я ніколи в житті не бачив Кузяру та інших. Хоча на сьогоднішній день я з подивом дізнався, що його чотири місяці тримають у в’язниці під заставу мільярд для того, щоб він дав покази проти мене.

Друга позиція: є офіційне звинувачення у державній зраді. Вони адвокатам відповіли, що вже і розслідування закінчили".

Деталі: На думку Порошенка, його, як представника опозиції, намагаються політтехнологічним прийомом прив’язати до того, чого немає. Зокрема і до проросійського Медведчука.

Що передувало: В кінці 2021 року Порошенку виписали підозру в державній зраді. Йдеться про історію 2014-2015 року, коли уряд купував вугілля у шахт, захоплених бойовиками.

Схеми, за версією слідства, ініціювали російські високопосадовці. Поставки антрациту, як зазначено у підозрі, де факто фінансово підтримували бойовиків.

Крім Порошенка у справі фігурують проросійський нардеп Віктор Медведчук, який разом із експрезидентом нібито організовував весь процес, бізнесмен Сергій Кузяра, якому відводять роль перемовника, та ексміністр енергетики Володимир Демчишин.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер