images/stories/logosait_new.jpg

 

В’язень з Тернопільщини дистанційно організував мережу підпільних гральних закладів

В’язень з Тернопільщини дистанційно організував мережу підпільних гральних закладів
Тернопільські поліцейські викрили чоловіка, який перебуваючи за гратами, налагодив мережу підпільних гральних закладів на території Запоріжжя.

Крім того, перебуваючи у в’язниці, чоловік отримав статус так званого «смотрящого». Він організовував та координував розподіл коштів, спрямованих на забезпечення протиправної діяльності на території установи та за її межами. За це йому інкримінують ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу у місцях позбавлення волі), повідомляють в ГУНП.

Ув’язнений, за допомогою своїх зв’язків серед криміналітету підшукав спільників для контролю за цим «бізнесом». Щомісячний прибуток від діяльності залів сягав пів мільйона гривень. Частина отриманих коштів розподілялися між усіма учасниками, решта йшла на поповнення «злодійської каси» та розвиток підпільної діяльності.

2 лютого, поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД та полку поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки на території колонії Львівської області, де наразі знаходиться організатор, за місцями розташування гральних закладів та мешкання спільників. Вилучили  22 гральні автомати, 123 одиниці комп’ютерної техніки, «чорнові» записи та понад 40 тисяч гривень, отриманих від ставок, мобільні телефоні та інше майно.
Вирішується питання про повідомлення організаторові та його спільникам про підозру.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу у місцях позбавлення волі) та  ч. 2 ст. 203-2 (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України.

З метою унеможливлення подальшого поширення злочинного впливу серед утриманців виправної колонії Тернопільської області так званого «смотрящого» було етаповано до спецустанови Львівщині. Треба зазначити, що наразі він є підсудним у справі щодо створення злочинної організації та шахрайства у великих розмірах.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура. Слідство триває.

ternopilternopil 03022022 2

ternopilternopil 03022022

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер