images/stories/logosait_new.jpg

 

Повернули 5 гектарів землі громаді: Тернопільська міськрада у війні братів-будівельників Смакоузів стала на сторону людей

Повернули 5 гектарів землі громаді: Тернопільська міськрада у війні братів-будівельників Смакоузів стала на сторону людей
Тернопільська міськрада припинила земельні оборудки рейдера-забудовника Віталія Смакоуза, який захопив «Компанію Добробуд».

Тернопільський міський голова Сергій Надал та депутатський корпус поставили крапку у протистоянні між власниками «Компанії Добробуд» – братами Віталієм та Юрієм Смакоузами.

Так, під час сесії 4 лютого депутати ухвалили рішення про припинення права користування земельними ділянками за адресою вул.15 Квітня-Ак.Сахарова та вул. Генерала Тарнавського, які роками незаконно використовував горе-забудовник Віталій Смакуоз.

Усунувши свого брата Юрія Смакоуза від прийняття будь-яких рішень, що стосуються господарської діяльності «Компанії Добробуд», Віталій Смакуоз на власний розсуд здійснював будівництво й реалізацію житлових квартир. Ухиляючись від сплати податків та вводячи в оману вкладників, він продавав квадратні метри за смішною ціною.

Два найгучніших скандали за участі Віталія Смакоуза, який рейдерським способом захопив «Компанію Добробуд», стосуються земельної ділянки технічного коледжу на вулиці Тарнавського, а також ділянки на вулиці вул.15 Квітня-Ак.Сахарова.

Нагадаємо, у змові з директором технічного коледжу Володимиром Калушкою Віталій Смакоуз (власник ТОВ «Коледж») незаконно привласнив 1,8 гектарів землі навчального закладу на вулиці Тарнавського. Понад 15 років він годував колектив коледжу обіцянками про інвестиції у навчальний заклад, які мали б надходити від будівництва житлового будинку на цій земельній ділянці. Однак донедавна на 1,8 гектарах землі діяла несанкціонована автомобільна стоянка, а про ніяке будівництво не йшло й мови. Щодо земельної ділянки на вулиці 15 Квітня-Ак.Сахарова, то тут «Компанія Добробуд» під керівництвом Віталія Смакоуза продавала квартири за мізерною ціною завдяки «чорній» бухгалтерії.

Проти ТОВ «Коледж» також відкрито кримінальне провадження за внесення недостовірних відомостей у проектно-кошторисну документацію (занижували кошторисну вартість) щодо здійснення будівництва об’єктів нерухомого майна, розміщених у Тернополі. Коледж» Віталія Смакоуза подавав невідповідні розцінки вартості будівництва у кошторисних розрахунках із зазначенням опосередкованої вартості спорудження приміщень. Внаслідок цього було зменшено розмір пайової участі при будівництві, а до бюджету Тернополя не сплатили понад 1,2 млн грн.

Саме Тернопільська міська рада нарешті змогла повернути землі у комунальну власність після років боротьби з недобросовісним забудовником.

– Ми отримали акти перевірок Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області, яке встановило низку порушень щодо використання землі. Вони дали нам припис і рекомендували прийняти рішення міської ради про припинення користування цими земельними ділянками, що означає передачу їх знову у комунальну власність, – зазначив під час сесії Сергій Надал.

Однак у цій справі вже з’явилася третя особа – «Тернопіль Будконтроль». Компанія заявила про намір будувати на вулиці Тарнавського житловий комплекс «Файне місто».

Як стало відомо «Тернополянам» з власних джерел, ця будівельна компанія планує зробити все, щоб нівелювати досягнення Сергія Надала та депутатів. Шляхом махінацій через правоохоронні органи «Тернопіль Будконтроль» планує скасувати рішення сесії міської ради. Таким чином ділянка, на якій планують реалізувати грандіозний проєкт – довгоочікуваний льодовий палац, знову може опинитися у приватних руках.

Нагадаємо, на скандальних землях технічного коледжу держава планує збудувати льодовий палац.

Раніше ми повідомляли, що у «Компанії Добробуд» очолюваної Віталієм Смакоузом, яка займається будівництвом, відбувся розкол. На сьогодні цій компанії прогнозують долю «Будівельника» Зіновія Щепановського.

Як виявилося,  «Компанія Добробуд», ухиляючись від податків, квартири продавали за смішною ціною.

Вже сьогодні відомо, що Віталій Смакоуз привласнив майже два гектари землі Технічного коледжу. При цьому півтори сотні працівників навчального закладу без обіцяних квадратних метрів.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер