images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Надал зустрівся з вимушеними переселенцями, які розмістилися у прихистку на базі ТЗШ №28

Освітяни Тернополя продовжують активно допомагати внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок бойових дій, та підтримувати наших захисників.

Сьогодні, 12 травня, міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки міської ради Ольгою Похиляк відвідали мешканців тимчасового прихистку, розгорнутого на базі Тернопільської загальноосвітньої школи №28. Наразі тут мешкає близько 70 внутрішньо переміщених осіб.

«З перших днів війни наші заклади освіти активно долучились до допомоги військовим, зокрема, тут плетуться маскувальні сітки, готуються смачні гарячі обіди та збирається гуманітарна допомога. Коли почали прибувати вимушені переселенці, перші місця тимчасового проживання людей було розгорнуто саме на базі наших освітніх закладів. Зараз у місті практично не залишилося жодної школи, дитячого садочка чи закладу професійно-технічної освіти, які б не долучалися до допомоги, – розповідає Сергій Надал. – Ми відвідали мешканців прихистку, що у школі №28. Тут є велика кількість внутрішньо переміщених осіб, усі вони задоволені умовами перебування. Ми своєю чергою задоволені нашими містянами, які так активно долучаються до допомоги. Особлива подяка нашим педагогам, які з самого початку війни займаються волонтерською діяльністю, окрім того, що навчають дітей, виконуючи свою основну діяльність, у свій вільний час усі вони чистять картоплю, готують їжу та годують людей».

Нагадаємо, у міських закладах освіти можна отримати прихисток на кілька ночей, запаси продуктів, одяг та, при необхідності, психологічну і медичну допомогу.

Звертаємо увагу, що поселення мешканців відбувається через Гуманітарний штаб, який знаходиться на II поверсі залізничного вокзалу. Контактні телефони: (098) 174-77-41, (067) 844-22-78.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер