images/stories/logosait_new.jpg

 

Зеленський розказав, за що пам'ятатимуть Кравчука

ЛЕОНІД КРАВЧУК У 2016 РОЦІ. ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ: GETTY IMAGES

Президент Володимир Зеленський висловив свою скорботу через смерть першого Президента України Леоніда Кравчука і перелічив, за що його пам’ятимуть близькі, політичні соратники й громадяни України.

Джерело: вечірнє звернення Зеленського

Пряма мова Зеленського: "Сьогодні помер перший президент України Леонід Макарович Кравчук. Він був не просто політиком і навіть не просто історичною постаттю. Він був тією людиною, яка вміла знайти мудрі слова і сказати їх так, щоб почули всі українці. Особливо це важливо у важкі, кризові моменти, коли від мудрості однієї людини може залежати майбутнє цілої країни.

Леонід Макарович проявив саме таку свою мудрість наприкінці 1980-х років, коли поставав український рух. Він блискуче пройшов 1991-й рік, і зараз може виглядати нібито тоді йому було просто. І що би не було потім, Леонід Кравчук завжди залишався з Україною.

Можливо, саме завдяки своїй мудрості, він був по-особливому веселим, завжди цінував життя, кожну його хвилину. Але й завжди знаходив далеко не одну хвилину, щоб допомогти розібратися і щоб дати пораду. І зокрема за це я йому особисто вдячний.

Він дитиною пережив Другу світову війну, пережив окупацію. Леонід Макарович знав, чого коштує свобода. І всім серцем хотів для України миру.

Я впевнений: ми це реалізуємо, досягнемо нашої Перемоги і нашого миру! Вічна шана і пам’ять першому Президенту Незалежної України!

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер