images/stories/logosait_new.jpg

 

"Жадан і Собаки" присвятили пісню дітям, які ховалися від обстрілів у метро Харкова

урт "Жадан і Собаки" презентував нову пісню війни під назвою "Метро", присвячену дітям у Харкові, які продовжують ховатися у підземці під час обстрілів міста росіянами.

Про це розповів музикант та письменник Сергій Жадан у Facebook.

За словами фронтмена гурту, написати пісню про війну музиканти намагалися ще у березні, однак "виходило мажорно, патріотично й не надто глибоко".

Однак згодом Жадан зустрів тих, хто надихнув його на створення "Метро".

Дорослі дітьми ховаються від обстрілів у метро Харкова. Фото: Fotoreserg/Depositphotos

"Реальність виявилася сильнішою за наші про неї уявлення та можливості її проговорити. А потім я познайомився в Харківському метрополітені з двома пацанами. Вони допомагали дорослим, слідкували за порядком і організовували "малих", бо самі були теж уже ніби як і дорослими. Ось після того й написалася ця пісня", – пригадує фронтмен гурту.

"Метро" колектив презентував 24 травня – у день, коли виповнилося рівно три місяці від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Музикант згадує, що протягом трьох місяців повномасштабної війни йому часто доводилося зустрічатися з харківськими дітьми: когось з них евакуювали з міста, для деяких з них "Жадан і Собаки" співали у підземці або привозили їжу.

"Вони були різні – мовчазні й налякані, веселі й впевнені в собі, хтось був на дитячому куражі, хтось був у постійному стресі. Але вони далі лишились нашими, харківськими дітьми", – розповідає Жадан.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер