images/stories/logosait_new.jpg

 

Псевдобанкіри привласнили заощадження жителів області

Майже щодня праоохоронці області документують факти шахрайств вчиненні щодо мешканців краю. Аферисти представляються банкірами, входять в довіру, дізнаються необхідні дані та привласнюють гроші. Правоохоронці області проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до протиправного.

Одна з заявниць розповіла, що до неї зателефонував чоловік та представився банкіром. Він попросив жінку повідомити свої персональні дані, аби убезпечити її електронний гаманець. Жителька Кременцького району погодилася та зазначила всі дані, які потребував аферист. За певний проміжок часу на її мобільний телефон прийшло сповіщення про зняття 23617 гривень.

Від аналогічної шахрайської схеми потерпіла мешканка Теребовлянщини. З її рахунку зникло 169 000 гривень. За допомогою вона звернулася до працівників поліції.

Відомості про злочини слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

•    не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;

•    не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер