images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянам під час війни надають посилену гуманітарну та матеріальну підтримку

У Тернопільській громаді продовжують підтримувати та надавати допомогу одиноким літнім людям, багатодітним сім’ям та тернополянам із соціально незахищених категорій населення.

З метою соціального захисту таких категорій громадян у громаді діє програма «Турбота». Так, від початку повномасштабної війни грошову допомогу від Тернопільської міської ради отримали 1045 тернополян на загальну суму 1 млн 485 тис. грн.

Починаючи з 24 лютого, Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування надав 1237 (з початку року – 1437) мешканцям громади-підопічним центру, продуктові набори.

Окрім того, від початку війни 238 громадян отримали адресну безготівкову допомогу в розмірі 50% відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання.

У Тернополі на базі територіального центру продовжують функціонувати також Благодійна їдальня, соціальна перукарня, працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації. Працівники центру проводять культурні та пізнавальні заходи для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах і внутрішньо переміщених осіб.

Разом з тим, у Тернополі продовжується прийом документів на отримання компенсації за оплату житлово-комунальних послуг для осіб, які під час воєнного стану прихистили у себе внутрішньо переміщених громадян.

Так, станом на 01 червня 2022 року, за компенсацією звернулося 3305 власників жилих приміщень приватного житлового фонду.

Також з метою забезпечення населення широким асортиментом сільськогосподарської продукції й товарами підприємств харчової та переробної промисловості у Тернополі щосуботи відбуваються сільськогосподарські ярмарки.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер