images/stories/logosait_new.jpg

 

Кіберполіцейські подякували студентам Західноукраїнського університету за допомогу у протидії злочинам в інформаційному просторі .

Студенти факультету комп'ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського університету долучились до допомоги кіберполіцейським. У свій вільний час молоді люди на волонтерських засадах співпрацювали з фахівцями Департаменту кіберполіції щодо попередження та виявлення різноманітних злочинів в Інтернеті.

«Студенти ЗУНУ допомагали кіберполіцейським виявляти шахраїв, котрі під приводом волонтерської діяльності збирали кошти у людей та витрачали їх на власні потреби. Старшокурсники, використовуючи свій технічний досвід та напрацювання, які здобули в університеті, розробили певні інструменти для швидшого викриття та документування таких злочинів», - розповідає начальник управління Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко.

Зі слів декана факультету комп'ютерних інформаційних технологій Миколи Дивака, для вишу така взаємодія має важливе значення та допомагає підвищувати фаховий рівень студентів. На базі факультету створено кіберполігон, який обладнаний сучасним програмним забезпеченням.

«У вересні ми підписали угоду про співпрацю з кіберполіцією, яка створює можливості допомагати фахівцям кіберполіції з нашого боку, а зі сторони кіберполіції - сприяти нам у коригуванні навчальних планів, щоб ми мали змогу формувати тих фахівців, які потрібні на ринку праці».

Поліцейські подякували студентам за згуртованість, наполегливість та командну роботу у протидії інформаційним загрозам у кіберпросторі. Неабиякий новий досвід та практичні навички здобули для себе і самі студенти, особливо, цьогорічні випускники факультету комп'ютерних інформаційних технологій ЗУНУ.

«Вважаю, що знання, які отримав, допоможуть мені в подальшому розвиватися та просуватися на більш високий рівень», - зауважує випускник вишу Богдан Бараннік.

Загалом в Україні 12 вищих навчальних закладів долучилися до допомоги поліцейським щодо попередження та виявлення різноманітних злочинів в Інтернеті. За результатами співпраці кращі студенти зможуть піти на службу в поліцію та працювати в сфері протидії кіберзлочинності.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер