images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині оперативники вилучили майже 1000 рослин коноплі та 6 тисяч маку.

74 факти незаконних посівів або вирощування снодійного маку та конопель зареєстрували поліцейські на території Тернопільської області. В Україні триває оперативно-профілактична операція “МАК-2022”. Практичний етап стартував 1 червня.

Впродовж чотирьох місяців оперативники управління по боротьбі з наркозлочинністю  спільно з дільничними офіцерами, працівниками кримінальної поліції та сектору реагування патрульної поліції працюють над виявленням та знищенням нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель. Відстежують вони й шляхи надходження небезпечної сировини до споживачів наркотиків.

Відпрацьовують поліцейські й присадибні ділянки на яких люди вирощують заборонені рослини, а також нагадують їм про те, що навіть за мак для пиріжків можна потрапити під кримінальну відповідальність.

Що стосується самосівів на території підприємств, то поліцейські наголошують, що знищувати їх повинні представники організацій самостійно.

За півтора місяці оперативники вилучили 927 рослин коноплі та майже 6 тисяч маку.

Якщо Вам відома інформація про незаконні насадження конопель або маку, а також про факти виготовлення чи збуту наркотичних засобів, повідомляйте про це на лінію «102".

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер