images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі запрацювали поліцейські велосипедні патрулі.

На чергування у парки обласного центру заступили велопатрулі. Вони стежитимуть за охороною громадського порядку, аби містяни могли почувати себе в безпеці.

За словами заступника начальника відділу превенції Тернопільського районного управління поліції Сергія Вишовського, у літній період багато людей відпочивають на території парків. Тому перші велопатрулі запустили саме у паркових зонах.

Основна перевага велопатрулів  – це оперативність та мобільність. Патрульні можуть проїхати на велосипеді там, де автівкою буде складно дістатися. Щодня на велопатрулювання заступатиме шість поліцейських – три екіпажі по дві людини. Вони пройшли спеціальний відбір та оснащені всім необхідним для роботи.

«Наші завдання  - це патрулювання, виявлення адміністративних правопорушень, проведення профілактичних бесід з громадянами, перевірка документів у підозрілих осіб та своєчасне  прибуття на допомогу тим, хто цього потребує», - розповідає дільничний офіцер поліції Тернопільського райуправління  поліції Роман Йопа.

Поліцейські патрулюватимуть на велосипедах вдень з 12 до 20 години, а в нічний час на службу заступатимуть піші наряди. Двоколісники для потреб поліції були закуплені за кошти місцевого бюджету.

«Велопатрулі зроблять наше місто більш безпечним та допоможуть поліції  ефективніше виконувати покладені на них обов’язки», -  зауважує міський голова Тернополя Сергій Надал.

Після інструктажу поліцейські на велосипедах виїхали на маршрути чергування.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер