images/stories/logosait_new.jpg

 

81% українців підтримують вступ в ЄС, 71% - у НАТО

У випадку проведення референдуму щодо вступу до ЄС і НАТО абсолютна більшість українців підтримали б приєднання до блоків.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, повідомляє "Європейська правда".

У разі проведення референдуму щодо вступу до ЄС 81% серед усіх респондентів проголосували б "за" вступ. "Проти" вступу до ЄС – 4%.  Інші (15%) не брали б участь у голосуванні чи не знають, як голосувати.

Дещо нижча підтримка у випадку вступу до НАТО, але також переважна більшість українців проголосували б "за" – 71% серед усіх респондентів, у той час як "проти" проголосували б 7%.  22% населення не брали б участь у голосуванні чи не знають, як голосувати.

У перерахунку до респондентів, які взяли б участь у волевиявленні, на референдумі щодо вступу до ЄС було б 96% голосів "за", на референдумі щодо вступу до НАТО – 91% голосів "за".

Хоча є тенденція до зниження підтримки вступу до ЄС і НАТО із Заходу на Схід, але при цьому у всіх регіонах більшість населення голосували б "за" вступ і до ЄС, і до НАТО.

Опитування також показало, що 62% українців вважають, що Україна має відстоювати свої інтереси і не погоджуватися на певні вимоги на шляху до вступу у ЄС, навіть якщо через це відкладеться в часі набуття повноправного членства.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер