images/stories/logosait_new.jpg

 

До міжнародного дня протидії торгівлі людьми в Тернополі пройшла інформаційно-роз’яснювальна акція .

30 липня в усьому світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

З метою підвищення рівня обізнаності населення з явищем торгівлі людьми працівниками міграційної поліції ГУНП в Тернопільській області спільно з громадською організацією «ТМЖК Відродження нації» було розгорнуто інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Для наших громадян ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, експлуатації та насильства зросли після початку повномасштабної війни. Насамперед торгівля людьми й дітьми є поширеним явищем на непідконтрольних Україні територіях, проте немає ніякої можливості оцінити її масштаби. Серед основних її форм в зоні конфлікту це використання громадян як інформаторів, а також залучення неповнолітніх у збройний конфлікт.

Учасники акції розповідали жителям та гостям обласного центру й про експлуатацію людей, серед яких трудова, сексуальна, про використання людей у проституції та порнобізнесі, примусове жебрацтво та втягнення у злочинну діяльність.

Всі охочі мали можливість отримати листівки з корисною інформацією, де зазначено куди звертатися за допомогою у разі необхідності.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер