images/stories/logosait_new.jpg

 

Що "заідають" наші діти.

Підлітки, які мають ожиріння чи зайву вагу, зазнають великих душевних  страждають, хоча часто ви можете про це навіть не здогадуватись.. У сучасному світі їжа стала другом і підтримуючим плечем дітям. Що ж вони «заїдають»?
.
➡️Відсутність схвалення.
Підлітки не здатні сприймати критику у свою адресу. Дитина, якій вказують на її недоліки частіше, ніж хвалять,- нещаслива. І вона заїдає цей стан. Буває таке, що батьки говорять: « Досить їсти, подивись на себе, на кого ти схожий!» і очікують, що дитина змінить свою харчову поведінку. Натомість, дітям здається, що батьки перестали їх любити, від цього підлітки замикаються у собі, починають носити балахонистий одяг і ще більше їсти.
.
➡️Бажання бути значимими.
Якщо батьки не прислухаються до думки дитини або ще гірше- застосовують фізичні покарання, якщо дитина зазнає  булінгу з боку ровесників, тоді вона прагне бути більшою, наростити «броню», щоб мати змогу дати відсіч.
.
➡️Коли в сім’ї хвалять лише за апетит.
Особливо, якщо у сім’ї двоє дітей, то той, хто їсть добре, починає їсти ще краще.
.
Насправді, з підлітками працювати дуже цікаво. Часто вони виконують рекомендації ретельніше і наполегливіше, ніж дорослі пацієнти.
.
Якщо у вашій сім’ї є підліток із зайвою вагою і пост вам відгукнувся, то знайте одне :ваші діти готові почати вам довіряти,більше того, вони мріють, щоб ви зробили крок на зустріч, вони потребують вашої любові ,схвалення і підтримки, як спраглий води, проявіть лише  трішки поваги і стримайте у собі злого критика!

Практикуючий лікар-дієтолог Паламарчук Людмила Петрівна

097-210-86-96

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер