images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині триває спецоперація «Мак»

Профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичною сировиною та її транспортування, документування злочинної діяльності злочинних груп наркоділків та окремих осіб, які причетні до наркобізнесу – основна мета спецоперація під умовною назвою «Мак», яка триває на Тернопільщині.

З початку проведення оперативно-профілактичних заходів поліцейські-оперативники провели чималу обшуків, вилучили 11245 рослин маку та 1537 – коноплі. По 14 провадженням зловмисникам правоохоронці оголосили підозри.

Найбільшу кількість даних злочинів зареєстровано в Кременецькому районі - 21, Бережанському 14 та 11 в Зборівському.

Правоохоронці також виявили та вилучили найбільшу кількість рослин маку в Кремецькому районі -4178 й Бережанському 3345.

Впродовж доби поліцейські відділу поліції №1 м. Бережани вилучили в трьох мешканців району 808 рослин снодійного маку, які підозрювані вирощували на території своїх господарств.

Поліцейські наголошують, що за вчинення даного роду злочину передбачена кримінальна відповідальність. Санкція може передбачати сплату чималої суми, арешт чи обмеження волі на певний строк.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер