images/stories/logosait_new.jpg

 

Купували у аферистів: двоє мешканців області втратили гроші.

Схема купівлі-продажу товарів на різних сайтах та інтернет-магазинах є найбільш розповсюдженою серед шахраїв. Зловмисники реєструються під вигаданим іменем, вказують тимчасові телефонні номери і виставляють у продаж неіснуючий товар. А коли отримують гроші чи завдаток –  вимикають телефон.

Дрова не приїхали до мешканки Тернопільського району,  хоча вона оплатила не тільки їх повну вартість, а й доставку.  От тільки 11000 гривень отримав не чесний продавець, а пройдисвіт, який заробивши, зник.

Не вдалося придбати збіжжя і 36-річній жительці Теребовлі, оголошення про продаж якого вона знайшла в соцмережі. Понад 18 тисяч гривень заробив невідомий зловмисник, а зерно так і не доїхало до потерпілої.

Поліцейські вкотре звертаються до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет.  В жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар, а замовляти його з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду, оплачувати його.

У випадку продажу товару не повідомляйте в оголошеннях зайвої особистої інформації, лише номер картки, на рахунку якої не повинно бути жодних коштів. Не переходьте за сумнівними посиланнями, які надсилає невідомий покупець чи продавець.

Крім цього, варто перевірити вказаний в оголошенні номер телефону через пошукові системи. Імовірно, що коли товар вам пропонує шахрай, попередні жертви таких послуг уже залишили свої відгуки.

Лише пильність та здоровий глузд убезпечить від шахрайських дій.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер