images/stories/logosait_new.jpg

 

Як тернопільські команди готуються до старту чемпіонату області

Як тернопільські команди готуються до старту чемпіонату області

7 серпня, на Тернопільщині великий футбольний день. Практично всі команди, які планують стартувати у чемпіонаті Тернопільської області 2022 року провели контрольні поєдинки. А дехто навіть встиг зіграти двічі, повідомляє АФТ.

Чемпіон Тернопільської області великогаївський "Агрон" гостював на Львівщині, де розійшовся миром з ФОК "Городок" (учасник першої ліги Львівської області) – 3:3. У наших земляків голи на рахунку Дмитра Стриєшина, Тараса Червонецького та Тараса Гром'яка.

Срібний призер вищої ліги минулорічного чемпіонату – команда "Медобори" із Зеленого проводила спаринг у Васильківцях проти місцевого "Поділля" – ще однієї команди вищої ліги Тернопільщини. Матч завершився внічию 1:1. На гол гравця "Медоборів" Олександра Музичука, "подоляни" у другому таймі відповіли м’ячем Олександра Грінька.

Бронзовий призер останнього чемпіонату Тернопільської області – "Нива" з Теребовлі – приймав дебютанта вищої ліги – Футбольну академію "Тернопіль". Рахунок у матчі відкрили молоді тернополяни, до перерви теребовлянці його зрівняли. У другому таймі гості вийшли вперед, однак за десять хвилин до фінального свистка господарі відігралися, а через п’ять хвилини  вирвали перемогу – обидва м’ячі були забиті після стандартів. У тернополян два голи на рахунку Максима Крамарчука, в першому випадку він реалізував вихід віч-на-віч, влучно пробивши у ближній кут, а другий – точно пробив у дальній кут. У теребовлянців м’ячі забивали: Артем Козлов, Тарас Горбач та Максим Чіп. Також у складі "Ниви" варто відзначити Василя Лойка, котрий добряче заставив попотіти тернопільського воротаря, навіть поцілив у поперечину, однак відзначитися того дня досвідченому футболісту не вдалося.

Вищоліговий чортківський "Кристал" на домашньому стадіоні "Харчовик" приймав дебютанта першої обласної ліги – ФК "Бучач" (збірна сіл Переволоки та Зеленого Бучацької громади). Багатий на голи поєдинок завершився перемогою чортківчан – 4:3. У складі переможців відзначилися – Чубатий, Скалій, Оберман, Цимбал, у переможених – Прокопів, Мединський, Пастущак.

Два представника Бучаччини у вищій лізі свої спаринги теж проводили на виїзді. Бучацький "Колос", який у минулому році здобув перемогу в першій обласній лізі, переміг дворазового володаря Ліги чемпіонів Тернопільщини (2020-21 рр.) – ФК "Плотича" (3:1). У бучачан автори голів – Олександр Ткачук, Іван Федчишин та Богдан Гевчук. А бронзовий призер першої ліги чемпіонату Тернопільської області 2021 року ФК "Трибухівці", у гостях звів матч унічию з "Поділлям" з В. Березовиці –3:3. У гостей відзначилися – Грабчак, Гнитка та Басістий. Тренери господарів поки тримають у секреті своїх голеадорів, зазначивши лишень, що це дебютанти, один з яких забив двічі, ще один – одного разу. А загалом у складі "Поділля" відбувається кадрова революція, з минулорічного чемпіонського складу в другій обласній лізі, залишилося не більше п’яти футболістів.

Команди першої ліги – "Нічлава" (Копичинці) та "Вікнини" (Вікно) на стадіоні коло парку у Копичинцях зіграли в результативну нічию – 3:3. У гостей вразили ворота суперників Богдан Коза, воротар Сергій Чиж (з пенальті) та Ярослав Миронюк. У копичинецької команди всі три м’ячі на рахунку Ігоря Гуменюка. Натомість ФК "Нараїв", який цьогоріч виступатиме в першій лізі, обіграв команду з Тернопільського району – "Лісму" з Шляхтинців – 2:1.

Дебютант першої обласної ліги – "Фенікс" з Білої (Чортківський район) на домашньому стадіоні зіграв сьогодні одразу два матчі, бо, маючи 22 футболістів на перегляді, тренерський штаб вирішив у повноцінному матчі перевірити всіх потенційних гравців. У першому поєдинку "Фенікс" здолав представника Бучаччини – ФК "Цвітова" – 4:2 (у переможців відзначилися – Степан Онищук, з пенальті, Віталій Антонишин-2 та Віктор Свирида). У другій зустрічі команда з Білої приймала ще один колектив з першої обласної ліги – ФК "Борщів" (Борщівська ТГ). І знову "Фенікс" переміг – 3:1. В його складі голи забивали: Степан Онищук та Олександр Ревуцький-2. У борщівської команди єдиний м’яч на рахунку Дениса Смоляка.

Збаразький "Галич", ще один учасник першої обласної ліги, теж провів у неділю два спаринги. Спершу поступився "Соколу" з Грицівців (0:1), а згодом переміг "Альянс" з Романового села - 7:0 Голи у переможців забивали: Руслан Хома-3, Максим Урбанський, Володимир Стельмах, Володимир Дишлюк та Андрій Ревнюк.

Заліщицький "Дністер" свій контрольний поєдинок провів двома днями раніше. 5 серпня на своєму стадіоні заліщани перемогли "Колос" (Стрілківці, Борщівська міська громада) – 5:1. Голи у переможців забивали – Роман Голодрига-2 (один з пенальті), Іван Городинський-2, Микола Ландяк.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер