images/stories/logosait_new.jpg

 

Відтепер пільги та субсидії нараховуватимуться і на послуги з постачання теплової енергії і гарячої води домогосподарствам з індивідуальним опаленням

В минулий опалювальний період підприємства теплових мереж у Тернополі та на території всієї України на підставі рішення Кабінету міністрів України почали проводити додаткові нарахування за послуги з постачання теплової енергії і гарячої води домогосподарствам з індивідуальним опалення.

Поряд з цим законодавством не було передбачено нарахування пільг і субсидій на ці додаткові послуги, сума яких у деяких помешканнях становила від 300 до 800 грн за місяць.

З метою врегулювання даного питання - щоб пільги і субсидії за послуги з постачання тепла та гарячої води нараховувалися і для домогосподарств з індивідуальним опаленням, міський голова Тернополя Сергій Надал звертався з офіційним зверненням до Прем’єр-міністра України.

Відтак, 29 липня 2022 року прийнята відповідна Постанова КМУ №839, яка передбачає, що пільги і субсидії на вищевказані додаткові послуги будуть нараховуватись.

Нагадаємо, що власникам індивідуального опалення, на підставі рішення КМУ, проводяться нарахування за наступні послуги:

  • за обсяг спожитої у будівлі енергії на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень;
  • обсяг теплової енергії витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання;
  • обсяг теплової енергії, який надходить від ділянок неізольованих транзитних трубопроводів;
  • абонентське обслуговування споживачів.

За додатковою інформацією щодо нарахувань пільг та субсидій звертайтеся в управління соціальної політики за номерами телефонів: +38(067)395-88-62 або +38(0352)23-61-66.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер