images/stories/logosait_new.jpg

 

Мешканці краю втратили гроші через торги в інтернеті.

Купувати в інтернет-мережі часто дуже вигідно, однак саме там шахраї шукають довірливих та чесних покупців. Афер від продажі-купівлі онлайн безліч.

На нечесних продавцій натрапили мешканці Чортківського та Кременецького районів. Обоє чоловіків хотіли придбати дрова. Домовились про переказ коштів, а далі відбувся класичний сценарій шахрайства – гроші за товар було перераховано, а продавець зник з примарним товаром. Один потерпілий втратив 5 тисяч гривень інший – 2 тисячі.

Не придбала чотирилапого друга 47-річна тернополянка  Вона перерахувала  продавцю понад 6 тисяч гривень завдатку за цуценя породи чихуахуа, а той просто зник з мережі.

Та найбільше втратив мешканець селища Заліщики. Він вирішив придбати мотоцикл, оголошення про продаж якого знайшов в соцмережі, і перевів аферисту 19 тисяч гривень. Транспорт потерпілий так і не побачив.

За усіма фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження, слідчі встановлюють особи зловмисників.

Поліцейські вкотре застерігають мешканців області: торгуйте в мережі безпечно! Найкраща порада, як вберегти кошти – купувати  післяоплатою! Ще варто  первіряти  банківські картки, телефони та сумнівні посилання на сайті кіберполіції у розділі "Stop fraud", адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер