images/stories/logosait_new.jpg

 

Мешканка Тернопільщини хотіла отримати фінансову допомогу, але втратила гроші. Поліцейські застерігають, як не стати жертвою шахрайства.

Інформація про можливість отримати допомогу від державних установ чи міжнародних організацій, активізувала не лише заявників, а й шахраїв. Людям  надходять різні повідомлення про виплати  з посиланням, за яким можна подати заявку. У результаті з картки зникають кошти.

В телеграм-каналі мешканка Чотрківського району побачила інформацію про виплати для українців допомоги  від ООН. В цьому повідомленні було зазначено посилання на фішинговий сайт, щоб пройти опитування та заповнити персональні дані  для отримання коштів. Жінка виконала всі вказівки, сподіваючись отримати гроші. Натомість втратила свої. Лише наступного дня жертва помітила, що з її банківської картки  зникли майже 40 тисяч гривень. Довелося звертатися в поліцію. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини правопорушення та особу зловмисника.

Застерігаємо: ніколи не переходьте за такими посиланнями. Жодний банк чи організація  не створювали каналів та ботів для виплат у телеграмі або інших месенджерах у яких потрібно вводити конфіденційні дані,  номери карток, PIN-коди та паролі.

Фішингові сайти можуть бути двійниками справжніх сайтів. Тому краще не переходити за жодним посиланням, а шукати офіційний  сайт «єДопомога»  чи сайт банку через пошукову систему..

Застережіть від подібних шахрайств  своїх родичів!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер