images/stories/logosait_new.jpg

 

Shell виплатить 500 тисяч фунтів через завищення цін на енергоносії споживачам у Британії

Компанія Shell Energy має заплатити понад 500 000 фунтів стерлінгів через завищення цін на газ і електроенергію тисячам споживачів у Британії, оскільки понад три роки тому було запроваджено ліміт цін на енергоносії.

Про це пише Bloomberg.

Енергетичний регулятор Британії - Ofgem - повідомив, що компанія буде змушена повернути 106 000 фунтів стерлінгів 11 275 домогосподарствам, з яких вона стягувала зайву плату з січня 2019 року.

Компанія також виплатить додаткові 30 970 фунтів у вигляді репутаційних виплат постраждалим клієнтам та внесе 400 000 фунтів до фонду підтримки, яким управляє регулятор.

Директор з роздрібної торгівлі Ofgem Ніл Лоуренс сказав: "Ofgem очікує, що постачальники дотримуватимуться умов контрактів, які вони уклали з клієнтами, зокрема гарантуючи, що вони платять не більше, ніж рівень максимальної ціни.

"Завищені ціни постачальниками можуть викликати додатковий і непотрібний стрес і занепокоєння в той час, який і без того є дуже складним для споживачів у Великій Британії", - додав він.

Shell самостійно повідомила про цю ситуацію Ofgem після того, як виявила її у березні 2022 року.

Зазначається, що це не перша проблема Shell Energy із обмеженням ціни. У період з січня по березень 2019 року компанія стягнула з 12 000 домогосподарств завищену суму на понад 100 000 фунтів стерлінгів.

Тоді компанія погодилася заплатити 390 000 фунтів стерлінгів, щоб компенсувати проблеми. Оскільки Shell Energy сама повідомила про проблему та усунула її, Ofgem заявив, що не робитиме "офіційних примусових дій у цьому випадку".

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер