images/stories/logosait_new.jpg

 

Двоє мешканців області понесуть покарання за вирощування нарковмісних рослин

Посіви снодійного маку в рамках профілактичних заходів виявили на приватній земельній ділянці жительки одного з сіл Бережанської територіальної громади працівники відділу поліції №1 міста Бережани. Мак був засіяний поміж іншою городиною.

Поліцейські виявили та вилучили майже триста рослин маку. Як пояснила порушниця, рослини вирощувала для власних потреб.

Нарковмісні рослини вирощував на городі  мешканець Чортківського району. Під час санкціонованого обшуку земельної ділянки слідчі виявили та вилучили  20 рослин коноплі.

Вилучене правоохоронці направили на експертизу. За обома фактами злочинів, розпочато кримінальне провадження згідно статті 310 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції  застерігають громадян та нагадують, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 і більше рослин або конопель у кількості понад 10 рослин передбачена кримінальна відповідальність.

Вчинення такого кримінального правопорушення карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 8500 гривень) абo арештoм на стрoк дo шести місяців, абo oбмеженням вoлі на стрoк дo трьoх рoків (ч.1 ст. 310 КК України).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер