images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільська веслувальниця привезла з чемпіонату України 8 медалей, серед яких – 5 золотих

Тернопільська веслувальниця привезла з чемпіонату України 8 медалей, серед яких – 5 золотих
Вісім нагород різного ґатунку здобула на чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное тернополянка Іванна Дяченко.

Як повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА, змагання відбувалися з 8 до 12 вересня на водоймі Осташівського ставу у місті Умань на Черкащині.

Наш край на чемпіонаті представляла вихованка обласної школи вищої спортивної майстерності, студентка Західноукраїнського національного університету Іванка Дяченко.

Дівчина завоювала аж 8 медалей: 5 золотих, 1 срібну та 2 бронзових.

"Цей чемпіонат став єдиним відбірковим стартом до національної команди, яка зможе здійснювати підготовку до наступного спортивного сезону, що стане головним у здобутті ліцензій на участь у літній Олімпіаді 2024 року у Парижі", – зазначили в управлінні.

Золоті нагороди тернополянка здобула в байдарці-одиночці та жіночій четвірці на дистанціях 200 та 500 метрів. Ще одне "золото" спортсменка "взяла" у змішаному екіпажі байдарки-четвірки на 200-метрівці.

Срібну медаль веслувальниця виграла у змішаному екіпажі байдарки-четвірки на 500-метрівці, ще дві бронзові – у змішаному екіпажі байдарки-двійки на 200- та 500-метровій дистанціях.

Додамо, що минулого тижня Іванка Дяченко повернулася з угорського міста Сегед, де на чемпіонаті світу серед молоді до 23 років посіла восьме місце у байдарці-одиночці на 200-метровій дистанції. Наступним стартом цього року для нашої спортсменки стане чемпіонат світу серед студентів, який відбудеться 18-19 вересня у польському місті Бидгощ.

Нагадаємо, що Іванна Дяченко увійшла до десятки кращих спортсменок світу у веслуванні на байдарці.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер