images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відбулась нарада з управителями будинків щодо початку опалювального періоду в умовах воєнного стану

Днями у Тернополі в Українському Домі відбулася нарада з управителями багатоквартирних житлових будинків щодо координації дій під час осінньо-зимового періоду, враховуючи воєнний стан та ймовірність припинення функціонування об’єктів критичної інфраструктури міста.

«Цього року зима й опалювальний сезон будуть проходити в умовах воєнного часу. Період буде складним та непрогнозованим і ми, на жаль, повинні бути готові до неповноцінної роботи усіх об'єктів критичної інфраструктури міста. Бачимо наскільки підло діє наш ворог, як відбуваються атаки й бомбардування теплоелектростанцій, спроби зруйнувати атомну електростанцію та інші об’єкти подачі газу й електроенергії, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Цьогоріч потрібно думати, як оперативно реагувати, взаємодіяти, надавати інформацію та допомагати розв'язувати ті проблеми, які будуть виникати у людей в житловому фонді. Тож комунальні підприємства проводили та проводжують здійснювати цілий ряд планових регламентних робіт, готуючись до роботи в особливий період».

Міський голова додає, наразі у місті працюють над створенням єдиної системи подачі тепла і гарячої води для житлового фонду Тернополя. Завдяки цьому буде об’єднано в єдину мережу котельні, які працюють на газі й на альтернативному паливі.

«Упродовж цих двох місяців заплановано підготувати до запуску ще декілька котелень, які працюватимуть на альтернативному паливі. У разі відсутності газу, зможемо подавати тепло з одного мікрорайону в інший. Теплом та гарячою водою будуть забезпечені усі медичні заклади та чергові заклади дошкільної освіти, які, на випадок відсутності газу, працюватимуть у Тернополі», – зазначає Сергій Надал.

Під час наради також обговорено проблемні питання, які потребують оперативного вирішення до початку опалювального періоду в умовах війни. Так, управителям будинків рекомендовано привести до повної справності стан щитових та здійснити заміну електропроводів у будинках.

Подібні зустрічі з керівниками обслуговуючих підприємств будуть проводитися і надалі.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер