images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі затверджено мережу освітніх закладів міста на 2022-2023 навчальний рік

З метою оптимізації мережі закладів освіти, ефективного використання наявних приміщень, створення безпечних умов для здобуття громадянами дошкільної, повної загальної середньої освіти та позашкільної освіти, на засіданні виконавчого комітету затверджено мережу освітніх закладів Тернополя на 2022-2023 навчальний рік.

Відтак, мережа дошкільних навчальних закладів міста змінилася наступним чином:

  • відкрито дошкільний навчальний заклад №7, реорганізовано початкову школу №4 у садочок №32.  Порівняно з минулим роком, дошкільних закладів стало на два більше. Учнів, які навчалися у Тернопільській початковій школі №4 переведено у загальноосвітню школу №25;
  • дошкільні підрозділи функціонують на базі трьох початкових шкіл №2, 3, 5 та двох закладів загальної середньої освіти, а саме  №30 та Чернихівської загальноосвітньої школи;
  • загалом для дітей дошкільного віку працює 362 групи, що на одну групу, ніж попереднього року. У садочки міста зараховано 226 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Щодо закладів загальної середньої освіти, їх загальна кількість становить 44, відповідно класів – 1070, а учнів – 30593. У порівнянні з попереднім роком кількість класів зменшилась на три,а кількість учнів - на 267. Середня наповнюваність у класах становить 28,6 учня. Загальну середню освіти у школах Тернополя здобуває 868 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Як відзначає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Дідич, у місті для дітей із особливими освітніми потребами функціонують інклюзивні класи і їх кількість збільшилась на 19. Водночас кількість груп продовженого дня у цьому році зменшено на 9.

У місті збережена мережа закладів позашкільної освіти, зокрема, 3764 учні займаються у таких комунальних закладах як «Станція юних техніків», «Центр творчості дітей та юнацтва», «Школа народних ремесел», «Дитяча хорова школа «Зоринка» імені Ізидора Доскоча». Водночас кількість груп зменшилась на 10, відповідно вихованців - на 136.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер