images/stories/logosait_new.jpg

 

Громадські організації за оренду комунального майна у Тернополі сплачуватимуть мінімальну суму

На позачерговому засіданні 18-ої сесії міської ради  депутатами затверджено Методику розрахунку плати за оренду комунального майна Тернопільської міської територіальної громади. Рішення прийнято з метою раціонального, економічного та ефективного управління ресурсами територіальної громади, для врегулювання правових і організаційних відносин, пов’язаних з передачею в оренду майна, що перебуває в комунальній власності.

Дана Методика стосується тих суб’єктів орендних відносин, які мають право на отримання оренди державного і комунального майна без проведення аукціону. Ідеться, зокрема, про заклади соціального захисту для бездомних громадян, безпритульних дітей та установ, призначених для тимчасового або постійного перебування громадян похилого віку та інвалідів, закладів соціального обслуговування для сімей, дітей та молоді, державних та комунальних позашкільних навчальних закладів, творчих спілок, громадських об’єднань, благодійних організацій тощо.

«У листопаді завершується термін безкоштовного використання або використання на пільгових умовах приміщень, які мають громадські організації, комунальні підприємства, що працюють на некомерційній основі. З грудня вони змушені переходити на оплату на загальних підставах або звільняти приміщення. Ця Методика дозволить продовжувати працювати у комунальних приміщеннях комунальним підприємствам, органам державної влади, а також громадським організаціям продовжувати свою діяльність у тих приміщеннях, де вони знаходяться, за мінімальну плату», - відзначає міський голова Сергій Надал.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер