images/stories/logosait_new.jpg

 

Продаж неіснуючої деревини: поліцейські застерігають від подібних афер

Попит на дрова у зимовий період триває, чим користаються аферисти. Зловмисники пропонують у соцмережі деревину за зниженими цінами.

До працівників поліції звернулася мешканка Тернопільського району та повідомила, що її ошукав невідомий зловмисник. Жінка хотіла придбати дрова, знайшла оголошення у мережі Фейсбук. Його автор наполягав на повній оплаті, аби товар доїхав до покупця законно з усією необхідною документацією.

Потерпіла двома трансакціями перерахувала на банківський рахунок зловмисника 9 000 гривень. Надалі усі спроби жінки зв’язатися з продавцем виявилися марними. Зрозумівши, що її ошукали, звернулася до поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють осіб, причетних до вчинення даного злочину.

У поліції нагадують: офіційно реалізовують деревину лісові та мисливські господарства, на сайті яких є уся необхідна інформація. Не варто спокушатися на дешевшу ціну у різних соцмережах, адже саме так шахраї найчастіше шукають своїх жертв. Перевірте через пошукові системи Інтернет або на сайті Кіберполіції зазначені в оголошеннях номери телефонів.

Оплату товару здійснюйте тільки після доставки, або сплачуйте лише мінімальну передплату. Не здійснюйте платіжні операції за вказівками невідомих, не переходьте на сумнівні посилання для оплати від продавців.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер