images/stories/logosait_new.jpg

 

«Не допомога від ЄС»: поліцейські застерігають не довіряти фейковим повідомленням про виплати коштів


Працівники поліції Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств, пов’язаних з привласненням коштів з чужих банківських рахунків. Громадяни оформляють так звану грошову допомогу від різних міжнародних організацій, натомість потрапляють в шахрайські пастки.

До бережанської поліції звернувся 62-річний житель району, який стала жертвою онлайн-шахрайства. Заявник розповів поліцейським, що на одному з «Телеграм» каналів побачив оголошення про можливість отримання грошової допомоги. повірив що може отримати 6000 тисяч гривень і перейшов за посиланням, зазначеним у дописі. Він ввів запитувану інформацію: номер телефону, дані картки та пароль до онлайн-банкінгу. Як наслідок, втратив увесь залишок, ще й на кредитній картці– понад 60 000 гривень.

Слідчі внесли відомості про вказану подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують, що фішингова атака – це спроба отримати вашу особисту інформацію через Інтернет-мережу шахрайським шляхом. Якщо ви отримали повідомлення, в якому просять підтвердити номер банківського рахунку, в жодному разі не виконуйте цього. Адже саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Також поліцейські застерігають не відкривати посилання від незнайомих або малознайомих осіб. А тим паче, якщо в посиланні вас просять вказати такі дані, як:

  • ім’я користувача та паролі;
  • номери банківських рахунків;
  • PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери);
  • дату вашого народження;
  • CVV-коди.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер