images/stories/logosait_new.jpg

 

Кабмін призначив директором НАБУ Кривоноса

Кабмін призначив директором НАБУ Кривоноса
СЕМЕН КРИВОНОС

Під час позачергового засідання уряду Кабінет міністрів призначив директором НАБУ Семена Кривоноса, який займав посаду голови Державної інспекції архітектури та містобудування України.

Джерело: позачергове засідання уряду

Деталі: 6 березня Кабмін зібрався позачергово для розгляду лише одного питання - призначення директора НАБУ.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль рекомендував призначити Кривоноса – уряд підтримав.

Прем'єр закликав Кривоноса призначити заступниками 2 його конкурентів, які вийшли у фінал конкурсу, – Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Шмигаль назвав конкурс щодо обрання голови НАБУ "прозорим" і нагадав, що кандидатів обирала комісія, зокрема, за участі міжнародних партнерів.

Пряма мова Шмигаля: "Тепер Україна виконала всі 7 рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата. Це демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ".

Що було раніше: У розслідуванні "Схем" Кривоноса – пов'язували із чинним заступником голови ОП Олексієм Кулебою.

Коли Кулеба працював у КМДА, дружина Кривоноса – працювала разом з ним.

Кривонос зазначив, що знає Кулебу 8 років, але його нічого не пов’язує з ним професійно.

Кривонос – голова Державної інспекції архітектури та містобудування України – інституції, яка, зокрема, видає ліцензії на будівництво.

У нього є історія, пов’язана з хабарем, яку розслідувала СБУ.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

Так, у 2014 році голова однієї з сільрад Обухівського району Київщини, начебто вступивши у злочинну змову, в тому числі, з керівником реєстраційної служби місцевого управління юстиції (Кривоносом - ред.), вимагав неправомірну вигоду за виділення земельної ділянки – у розмірі 120 тисяч доларів.

Сам Кривонос пояснював, що версія слідства не підтвердилась, а в Офісі генпрокурора інформували, що справа була закрита за відсутністю факту злочину.

У 2016 році Кривонос уже перемагав у конкурсі на директора Одеського територіального управління НАБУ, але відмовився обіймати цю посаду.

На той час журналіст Дмитро Гнап готував публікацію про невнесення у декларацію Кривоноса квартири – вартістю, неспівмірною його тодішньому заробітку, та про початок розслідування щодо можливого хабарництва.

При зарплаті держслужбовців йому з дружиною Галиною вдалось купити кілька земельних ділянок та приватний будинок, а також, він приховав квартиру у Києві. Журналісти оцінили її у 3 мільйони гривень.

Кривонос з дружиною володіють або мають право безоплатного користування 17-ма земельними ділянками. Останню він отримав у право на користування у вересні 2022 року.

У період з 2017 по 2018 роки він був членом політичної партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі".

Нагадаємо:

  • Журналісти виявили зв'язки деяких кандидатів на директора НАБУ з Офісом президента та корупційними скандалами. При цьом одного із претендентів, який розслідував справу щодо заступника керівника ОП Олега Татарова, – виключили з конкурсу.

Знати більше: Голова Держінспекції містобудування: Лобіювати інтереси людей, які будують – велика честь

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер