images/stories/logosait_new.jpg

 

Продаючи вироби "Хенд-мейд", жителька Тернопільщини втратила понад 15 тисяч гривень


Продаючи в інтернеті вироби, виготовлені власними руками, жителька Чортківського району потрапила в пастку шахраїв. Потерпіла розмістила оголошення на платформі «OLX». На сайті вона зазначила номер мобільного телефону.

За кілька днів жінці в месенджер Viber написала незнайомка, яка сказала, що цікавиться її товаром. Обумовивши усі деталі, покупець скинула посилання і запевнила, що для оформлення послуги доставки продавець повинен заповнити форму. Потерпіла перейшла за посиланням, внесла особисті дані, зазначила номер карткового рахунку та усі секретні паролі. Згодом з її картки невідомі зняли понад 15 тисяч гривень. За допомогою жителька Тернопільщини звернулася до правоохоронців.

Працівники поліції щодня застерігають та наголошують про те, що переходити за сумнівними посиланнями, а тим паче вносити будь-яку особисту інформацію, заборонено. Про це наголошують і адміністратори сайту OLX. Правила покупки-продажу прописані на даній платформі у розділі: Центр підтримки клієнтів: Безпека: Остерігайтеся цих схем шахрайства!

Переписуйтеся з невідомими лише в чаті на офіційному сайті. Не переходьте на сторонні месенджери. Якщо співрозмовник для оплати товару відправляє своє посилання, ігноруйте його, бо воно перекине вас на фальшиву сторінку. Різницю помітити одразу складно: це може бути навіть одна зайва літера в адресі сайту, яка і допоможе шахраям отримати доступ до ваших коштів та особистих даних.

Пам’ятайте, OLX не надсилає SMS або повідомлення у месенджерах – тільки на пошту та в застосунок OLX.

Забудьте про передоплату. Розраховуйтеся лише після того, як оглянули товар! Безпека, уважність та розсудливість допоможуть врятувати ваші гроші або товар.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер