images/stories/logosait_new.jpg

 

Дитячий масаж у студії масажу “Body Line”.

Масаж для дітей - це комплекс маніпуляцій, який можна застосовувати з самого раннього віку, тому що всі органи і життєві системи дітей дуже сприйнятливі до стимуляції через шкіру. Фахівці вже із другого місяця життя дитини рекомендують, що процедуру масажу для діток повинен виконувати масажист.

Взагалі масаж дитині до 1 року життя сприяє кращому розвитку дрібної моторики та рухових функцій організму, стимулює розвиток нервової системи і надає тонізуючу дію на кору головного мозку. Саме такий комплексний вплив на організм, що росте допомагає дитині швидше розвиватися і рости здоровим. Оптимальна кількість курсів профілактичного масажу для діток це - 3-4 курси на рік, по 12 сеансів в кожному.

Отож, визначимо основні показання для дитячого масажу:

- загальнозміцнюючий, розвиваючий вплив;

- гіпертонус;

- млявість і сутулість;

- поганий сон і загальне самопочуття;

- втома і ломота тіла;

- плоскостопість;

- м’язова дистрофія;

- підсилює приплив крові до шкірних покривів;

- покращує місцевий кровообіг та покращує обмін речовин;

- сприяє розвитку нервової системи;

- допомагає з такими проблемами раннього віку, як  - кольках, запорах тощо.

Цікаво те, що масаж може мати, як тонізуючий так і заспокійливий вплив, адже при масуванні інтенсивно порушуються певні нервові рецептори. За рахунок цього, масаж для гіперактивних дітей надає заспокійливу дію, а для повільних і млявих малюків - тонізуючий.

Отож, ми бачимо, що дітям масаж потрібен, особливо маленьким, він він буде корисним не тільки хворим дітям, а й здоровим для гармонійного фізичного розвитку. А маленькій дитині він необхідний для зняття гіпертонусу м’язів, який є фізіологічним, адже малюк в утробі матері довгі місяці знаходиться не в самому зручному положенні. Старшим діткам масаж допоможе у підтримці опорно-рухового апарату, та мязового корсета, оскільки на них припадає значне навантаження у процесі інтенсивного росту дитини.

Вас певно цікавить із якого віку можна починати робити масаж для дітей? Однозначної і конкретної відповіді не існує, найчастіше педіатри рекомендують приступати до загального масажу здоровим малюкам після того, як заживе пупкова ранка. Недоношеним дітям зазвичай процедура показана трохи пізніше - їм ще потрібно набрати вагу, щоб навіть легкі торкання батьківських рук не доставляли дискомфорту. Оптимально починати масаж з 3-тижневого віку.

Пам’ятайте, що дитячий масаж – це відмінний засіб лікування та профілактика різноманітних захворювань, яким піддається дитина на ранніх етапах свого розвитку. Масаж позитивно впливає не лише на роботу внутрішніх органів і систем, а також приводить у форму фізичний і психічний стан дитини. Також варто пам’ятати, що масаж не можна проводити при окремих інфекційних захворюваннях, вродженому пороку серця і різних висипаннях на шкірі, які можуть бути присутні у дітей.

А у студії масажу Body Line працює неймовірна чарівницямасажист Ольга, яка виконає для Ваших діток неймовірний масаж із користю для їхнього здоровя. За деталями та для запису на прийом телефонуйте за номером: 067-493-91-04.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер