images/stories/logosait_new.jpg

 

WSJ відреагувало на затримання їхнього журналіста в РФ: Стурбовані безпекою

Видання The Wall Street Journal висловило стурбованість безпекою їхнього журналіста, якого затримала російська ФСБ в Єкатеринбурзі за звинуваченням у шпигунстві.

Джерело: The Wall Street Journal, прессекретар Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова в Telegram

Дослівно WSJ: "The Wall Street Journal глибоко стурбований безпекою пана Гершковича".

Деталі: Видання повідомляє, що Еван Гершкович готує репортажі про Росію у складі відділу редакції WSJ в Москві. Він акредитований для роботи в якості журналіста в РФ Міністерством закордонних справ Росії.

Прессекретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Гершковиш нібито використовував журналістську діяльність як прикриття:

Пряма мова: "Те, чим займався в Єкатеринбурзі співробітник американського видання The Wall Street Journal, не має стосунку до журналістики.

На жаль, це не перший випадок, коли статус "іноземного кореспондента", журналістську візу й акредитацію використовують іноземці в нашій країні для прикриття діяльності, яка не є журналістикою. Уже не першого відомого західника "хапають за руку"

Передісторія:

  • 30 березня російська ФСБ затримала в Єкатеринбурзі журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, проти нього порушили кримінальну справу про шпигунство.
  • У заяві ФСБ йдеться, що пан Гершкович, "діючи за завданням американської сторони, збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу".
  • ТЕТЯНА ЛОЗОВЕНКО
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер