images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі реалізують унікальні для України програми підтримки родин та дітей загиблих Героїв

У Тернополі реалізують унікальні для України програми підтримки родин та дітей загиблих Героїв
Програми Тернопільської міської ради «Діти Героїв» та «Родини Героїв» не лише доповнять допомогу, яку родини вже отримують від держави.

Всі учасники програми мають постійний соціальний супровід, за кожною родиною закріплено окремого соціального працівника. Кожна родина Героїв-тернополян та вимушених переселенців, які проживають у Тернополі, буде під опікою громади.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що таке соціальний супровід дітей та родин загиблих Героїв.

За кожною родиною закріплено соціального працівника

«Обов'язок нашої громади - підтримати сім'ї, які втратили сина, чоловіка, батька, брата, годувальника, захисника. Наша громада завжди пам’ятатиме про їхню участь у нашій майбутній перемозі. Учасники програми мають відчути особливу турботу і підтримку, максимальне сприяння від міської ради Тернополя та всієї Громади. Учасники програм діти та родини Героїв Тернополя» отримають матеріальну, соціальну та психологічну допомогу. Кожна родина отримає повноцінний соціальний супровід. За кожною дитиною та родиною загиблих Героїв закріплений окремий соціальний працівник, який буде вивчати їх потреби та проблеми. Він буде працювати, щоб вирішити ці проблеми, якщо це у межах компетенції міської влади чи комунальних підприємств. Якщо ці проблеми не в межах компетенції міської влади, соціальний працівник буде допомагати вирішувати проблему у інших державних інституціях. Крім того соціальний працівник буде вивчати соціально-побутові проблеми та допомагати їх вирішувати. Соціальні працівники вже поспілкувалися з представниками майже всіх родин загиблих Героїв. Робота почалася»,пояснив Сергій Надал.

Окрім того діти загиблих Героїв мають цікаву пізнавальну програму. Так минулого тижня діти відвідали Студію Файного міста, де познайомились з процесом створення роликів і програм, дізнались, як працює радіо та багато чого цікавого з світу журналістики.

Міський голова також закликав підприємцями ставати наставниками діток.

«Звертаюсь до успішних та відомих людей Тернополя, підприємців, меценатів ставати наставниками для цих діток. Долучайтесь до їх підтримки, діліться своїм досвідом, знайомте їх зі своїми професіями та запрошуйте на екскурсії на підприємства. Звертайтесь за телефоном гарячої лінії 098 174 77 41», - заявив Сергій Надал.

Нагадаємо

Програма «Діти Героїв Тернополя» передбачає матеріальну, соціальну та психологічну допомогу дітей загиблих Героїв.

Програма включає багато заходів, які будуть сприяти розвитку талантів та захоплень, допомагати з організацією дозвілля, а також надаватимуть підтримку в питаннях здоров'я та соціальної адаптації.

Для дітей наших Героїв, які загинули на війні, буде безкоштовним навчання в усіх позашкільних закладах, спортивних секціях, працюватиме соціально-психологічна підтримка, «телефон Довіри». Місто організує оздоровлення та відпочинок дітям. Також вони матимуть право отримати грошові виплати від громади міста.

Програма «Родини Героїв Тернополя» передбачає першочергове виділення Родинам земельних ділянок для безоплатної передачі у власність під будівництво та обслуговування індивідуальних житлових будинків на території громади.

Буде створено Центр підтримки для родин Героїв Тернополя, де вони зможуть отримати кваліфіковану психологічну, соціальну допомогу, там буде «Телефон довіри».

В управлінні соціальної політики працюватимуть спеціалісти для соціального супроводу і консультування родин.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер