images/stories/logosait_new.jpg

 

Жителька Тернопільщини стала жертвою аферистів, оформляючи грошову допомогу в інтернеті


15 639 гривень зняли аферисти з рахунку жительки Заліщиків, коли вона намагалася оформити грошову допомогу громадянам під час війни. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити осіб причетних до протиправного.

Афера з оформленням так званої "грошової допомоги полягає в наступному: –переходячи за посиланням, яке пропонує отримати кошти, людина потрапляє на фішинговий сайт. Це двійник надійного легального сайту, розміщений за схожою електронною адресою – людина думає, що зайшла на сайт свого банку, а насправді – це сайт-двійник шахраїв, який візуально дуже схожий, адреса сайту відрізняється зазвичай всього на одну літеру. Якщо на такому фішинговому сайті людина вводить номер картки, мобільного телефону, паролі – шахраї можуть отримати доступ до її рахунків і зняти всі кошти.

Від такої афери й потерпіла 35-річна жителька Чортківського району. Жінка втратила всі заощадження, які зберігала на електронному гаманці.

Відомості про подію слідчі територіального підрозділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 КК України.

Отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно зверніться до банку та заблокуйте картку, повідомте про випадок шахрайства в поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер