images/stories/logosait_new.jpg

 

37 роковини трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня минає 37 років, відколи світ сколихнула найбільша техногенна катастрофа 20-го століття, – аварія на атомній електростанції, розташованої в колишньому райцентрі Київської області місті Чорнобиль.

Сьогодні ми чітко усвідомлюємо, що трагедія, котра забрала і скалічила мільйони життів людей не лише в Україні, а й далеко за її межами, - результат бутафорської діяльності злочинного московського режиму.

Ліквідатори, яких тоді злочинна влада кинула на боротьбу з невидимим ворогом, згадують, що про їхню безпеку не думав ніхто. Тоді імперія зла переслідувала єдину мету - приховати від світу масштаби трагедії, яку допустила на українському Поліссі.

26 квітня особливий і трагічний день для багатьох українців. Серед них – колишні працівники органів внутрішніх справ, адже вони одними з перших були відряджені до місця аварії.

Сьогодні біля пам’ятника Жертвам Чорнобильської катастрофи в Тернополі зібралися жителі міста та області, аби згадати ті страшні роковини. Панахида та покладання квітів – в пам'ять про тих, хто віддав своє життя, рятуючи світ від «мирного атому». Поклав квіти до підніжжя монумента і керівник поліції Тернопільщини Олександр Богомол.  Подяки та грамоти – вшанування тих, хто є очевидцем тих страшних подій. Ліквідаторам-колишнім співробітникам органів внутрішніх справ відзнаки вручив заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Олег Ляхович.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер