images/stories/logosait_new.jpg

 

Дзвінки і листи: від імені керівників держструктур Тернопільщини шахраї «збирають» гроші на ЗСУ

Дзвінки і листи: від імені керівників держструктур Тернопільщини шахраї «збирають» гроші на ЗСУ
Від імені очільників державних структур Тернопільської області «збирають» гроші на ЗСУ.

Зокрема листи від імені керівника Тернопільської обласної військової адміністрації, а також від очільників Нацполіції, Служби безпеки, прокуратури Тернопільщини й інших державних структур почали надходити на адреси підприємців краю. У них, начебто керівники просять перерахувати частину коштів на потреби Збройних Сил України.

Про це під час брифінгу сьогодні, 15 травня, повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

За його словами, такі листи отримали кілька представників бізнесу Тернопільщини. Вони надруковані на якісно підробленому документі з усіма вихідними даними та мокрою печаткою.

Також у листах вказано розрахунковий рахунок для переказу коштів.

Олександр Богомол наголосив, що такі листи – фейкові.

«Голова області», який начебто надіслав лист, обіцяє усім підприємцям, які долучатимуться до збору коштів, бонус – податкову пільгу – зменшений податок на прибуток, пропорційний внесеній сумі у звітному періоді, - зазначили у поліції Тернопільщини. – Оперативникам кримінальної поліції наразі відомо про 3 підприємців, які отримали такі листи. Проте жоден із них переказати гроші не встиг».

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 190 ККУ.

Ще одним методом збору коштів стали «дзвінки від імені голови ОВА». Для цього у месенджерах створюються фальшиві профілі з фотографіями керівників обласних держструктур. З таких номерів і телефонують потенційним жертвам.

«Бізнесменам телефонує «сам очільник краю» і просить допомогти грошима для покупки тепловізора або іншої техніки для наших захисників. Очільник ОВА та керівник поліції краю закликають громадян бути уважними й не піддаватись на провокації. Пам'ятайте, коли влада організовує благодійні акції чи збір коштів, то анонсує про це відкрито або при особистих зустрічах», - зазначили у поліції.

Аналогічні злочинні схеми правоохоронці виявляють по всій Україні.

«Проведеними оперативно-розшуковими заходами оперативникам вдалося вийти на слід зловмисників. Три групи шахраїв, причетних до цих правопорушень, уже затримані на території різних областей нашої держави», - зазначив Олександр Богомол.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер