images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі вшанували пам'ять жертв політичних репресій комуністичного режиму

День пам’яті жертв політичних репресій - національний пам’ятний день в Україні, який щорічно відзначають у третю неділю травня. У Тернополі у цей день відбувся мітинг-реквієм біля Тернопільського історико-меморіального музею політичних репресій, в підвалах якого було приміщення колишнього КДБ, там же утримували політичних в’язнів і репресованих.

Віддати шану політв’язням і покласти квіти до пам’ятної стели жертвам політичних репресій прийшли представники влади, духовенства та громадськість міста.

«Внаслідок масових репресій у 1927-1938 роки людські втрати в країні, за різними даними, становили щонайменше 4,4 мільйони осіб. А прямі й опосередковані демографічні втрати України від сталінського терору та війн у той період можуть сягати 45 млн. осіб. В умовах нормального демографічного розвитку, українці могли б стати стомільйонним народом. Це був страшний геноцид української нації, - відзначає міський голова Сергій Надал. - Сьогодні рашисти, як і їх попередники, здійснюють новий геноцид української нації. Трагедія Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Ізюму та інших міст трагічними літерами вписана в історію України поряд з трагедіями Биківні, Рутченкового поля та інших. І лише завдяки нашим Героям-захисникам цей список не збільшується. Врятовані мільйони життів українців, а українська земля горить під ворогом. Вклоняємося мужності наших Героїв. Божого захисту Героям, нехай Богородиця накриває їх своїм покровом».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер