images/stories/logosait_new.jpg

 

Сьогодні в Україні відзначають День Героїв, започаткований вояками ОУН

Сьогодні в Україні відзначають День Героїв, започаткований вояками ОУН
Щорічно 23 травня відзначають День Героїв.

Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх тих, хто до останнього відстоював незалежність та боровся за суверенітет держави.

Започаткували цю традицію у 1941 році вояки ОУН. День цей обрали невипадково: 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму.

День Героїв є офіційним державним святом, але зазвичай відзначається органами місцевої влади.

З 2014 року у цю дату вшановують пам'ять про полеглих на неоголошеній російській війні захисників та захисниць України.

Вітання міського голови Сергія Надала з Днем Героїв України

Шановна громадо!

Сьогодні вся Україна віддає шану Героям України всіх часів. Героям, які поклали життя за незалежність та свободу України.

Свого часу засновник та провідник Організації Українських Націоналістів Євген Коновалець, в пам’ять якого відзначають День героїв України говорив: «У великій світовій драмі наших днів ми маємо вибір: або бути творцями, або жертвами історії».

Українські Герої XX століття пройшли через криваві війни та випробування, зберегли українську націю, стали творцями своєї історії. Українська нація відбулася. Українці вибороли незалежність.

Тепер же українські Герої XXI століття показали всьому світу, що українці – не лише творці своєї власної історії, ми творимо нову історію Європи та світу. Сьогодні героїчне гасло «Слава Україні» звучить з вуст президента США, канцлера Німеччини і прем’єра Великої Британії. Ми довели всьому світу, що українці – це нація Героїв. Нація переможців.

Здоров’я та Божого благословення захисникам та захисницям України! Вічна пам’ять всіх загиблим Героям!

Слава Україні!

Героям Слава!

den-geroiv-23052023.jpg

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер