images/stories/logosait_new.jpg

 

У дитини зайва вага: інструкція для батьків.

Найгіршим варіантом буде оголосити, що від завтрашнього дня розпочинається нове життя і посилено стежити за дотриманням правил. Як показує практика, посилення батьківського контролю тільки сприяє зростанню ваги у дітей.
.
❓А  що  робити❓

✅Дійте поступово, але впевнено і послідовно
.
➡️Скоротіть кількість доданного цукру. Для приготування звичних страв беріть на половину чи третину менше цукру, ніж завжди, при цьому солодкий смак залишиться, а кількість калорій зменшиться. Обирайте йогурти без наповнювача і дозвольте дитині створити нові смаки, просто додаючи ягоди, фрукти, варення, мед чи  цукор. Будьте впевнені, дитина додасть його значно менше, ніж виробник. Відмовтесь від соків і солодких газованих напоїв на щодень, тимчасово перейдіть на компоти, узвари, а потім на воду зі скибочкою цитрусових. Скоротіть кількість солодощів. Наприклад, якщо ви купували 500г цукерок, то наступного тижня купіть 400г, а ще через тиждень-300г.
.
➡️Міняйте самі свої харчові звички: їжте більше овочів, цільних злаків, горіхів, насіння, джерел нежирного білка, освоюйте смачні і корисні рецепти. Робіть це в першу чергу для себе, а дитина буде сприймати таке харчування як норму.
.
➡️Коли накриваєте на стіл ставте спочатку  тарілку з різнокольоровими овочами. Поїдаючи їх, дитина отримає багато корисних речовин і до подачі остовної страви її голод вже трохи зменшиться, що вбереже від переїдання.
.

➡️Основну страву краще подавати на одній  великій тарілці, а всім членам сім'ї  роздати менші персональні. Нехай дитина сама собі покладе скільки хоче і при потребі візьме добавку. Це допоможе їй відновити взаємозв'язок між відчуттям голоду і насичення. Утримайтеся від будь-яких коментарів з приводу поведінки дитини під час їжі.
.
➡️Їжте всією сім'єю і без гаджетів.
.

➡️Придумуйте цікаві сімейні дозвілля, наприклад, прогулянки, батут, ковзани, ролики, їзда на велосипеді тощо. Нехай не лише їжа буде джерелом хороших емоцій.
.
Результату від своїх дій ви не побачите завтра чи через тиждень. Але не припиняйте зусиль!

Практикуючий дієтолог Людмила Паламарчук.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер