images/stories/logosait_new.jpg

 

Зрадник в пагонах: стало відоме ім'я правоохоронця з Тернопільщини, який "зливав" інформацію про ЗСУ росіянам

фото ілюстративнефото ілюстративне
Серед лав правоохоронців Тернопільщини виявили зрадника.

Сьогодні, "Тернополяни" писали, що працівник правоохоронного органу з Тернопільщини незаконно збирав інформацію про добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ.

Згодом ці дані були оприлюднені на російських пабліках.

Як повідомив на власній сторінці у Фейсбук громадський активіст, йому стало відоме прізвище зрадника в пагонах.

"ДБР разом із Тернопільською обласною прокуратурою провели розслідування, в ході якого, оголошено про підозру працівнику того самого управління стратегічних розслідувань, але з прізвищем Гнатів, який являється племінником того самого екс-начальника УСР - Джиджори Василя, який являється братом Бучацького бізнесмена Шеремети Петра, який перед початком повномасштабного наступу РФ в Україну публічно прославляв Путіна на своїй сторінці ФБ. Про що я також робив реєстрацію в СБУ, яка по сьогодні так і не осилила, відреагувати жодним чином, чи то була зацікавлена не осилити - не знаю. Або ж можливо пан Шеремета дійсно такий крутий, чи то покручений, що СБУ до його персони безсиле" , -відзначив Роман Довбенко.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, персональні дані понад 300 військовослужбовців, в тому числі командирів та членів добровольчих формувань територіальної громади та підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ Тернопільської області, було розміщено на створеному у месенджері Telegram каналі «Солнцепек».

Правоохоронцю повідомили про підозру в незаконному збиранні, зберіганні, використанні та поширенні конфіденційної інформації (ч. 1, 2 ст. 182 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер