images/stories/logosait_new.jpg

 

Найбагатший уродженець Тернопільщини може позбутися частини активів

Найбагатший уродженець Тернопільщини може позбутися частини активів
Володимир Зеленський анонсував націоналізацію енергетичних активів українських олігархів.

Forbes Ukraine поспілкувався з п’ятьма високопосадовцями, які мають безпосереднє відношення до енергетичної сфери, щоб розібратися, кого саме мав на увазі президент.

"Усі співрозмовники вважають, що йшлося про газовий бізнес Дмитра Фірташа, активи групи VS Energy, яку повʼязують із підсанкційними росіянами, можливо, про енергетичний бізнес Костянтина Жеваго. Найбільша енергетична приватна компанія країни – ДТЕК Ріната Ахметова – на зараз не знаходиться в зоні ризику", – йдеться в статті.

Нагадаємо, держава вже понад 1,5 року намагається взяти під контроль газовий бізнес, який повʼязують з Фірташем. Йдеться про 20 обласних газорозподільних компаній.

Раніше СБУ викрила масштабну схему розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України.

До організації оборудки причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топменеджмент підконтрольних йому компаній. Серед них керівники "Регіональної Газової Компанії", яка фактично управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України.

За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитки на понад 4,2 млрд грн. При цьому загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд грн.

завантаження.jpg

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер