images/stories/logosait_new.jpg

 

"Сама винна, бо погано тужилась", – немовля жительки Тернопільщини покалічили при пологах

Тетяна Дубик. Фото: Суспільне ХмельницькийТетяна Дубик. Фото: Суспільне Хмельницький
23-річна Тетяна Дубик з Підволочиська звинувачує лікарів з сусідньої області у недбалості, через яку її немовля вже майже два місця перебуває у комі.

Це були перші пологи жінки і вона їх пригадує, як жахливий сон, пише "Суспільне".

Тетяна з чоловіком мешкають на Тернопільщині, проте, їм порекомендували народжувати у Волочиську сусідньої області. У цьому медзакладі Тетяна перебувала на обліку. 12 липня близько четвертої ранку у неї почалися перейми.

"Я обрала Волочиську лікарню, бо чула про цей заклад багато хорошого. І про лікарку Наталію Безух відгуки були лише позитивні. Багато моїх подружок народжували у неї, казали, вона дуже професійна, може одразу зорієнтуватися в ситуації і прийняти правильне рішення. Але зі мною так не вийшло.

Я казала, що не хочу народжувати природним шляхом, просила зробити кесарський розтин навіть у день пологів, бо відчувала, що сама не впораюся, але мої прохання проігнорували. Професійний лікар мав би одразу побачити, що таку велику дитину – син народився 4700 грамів і 56 см – я сама не народжу. Але Безух жодного разу навіть не поміряла мій таз", – розповіла жінка.

Тетяна каже, що вже об 11:00 вона опинилась у пологовому залі. Їй ввели розчин "Окситоцину", аби пришвидшити пологи, та наказали якомога сильніше тужитися.

"Я сильно тужилася, але дитина не виходила. Почали збігатися інші лікарі відділення, акушерки, санітарки, усі стояли навколо мене і кричали, що я неправильно тужуся, обзивали дурепою та лінивою егоїсткою, також звучали фрази, що "дитину зробити змогла, а народити не можеш". Потім дві лікарки стали біля моєї голови і, нагнувшись наді мною, почали тиснути на живіт. Я кричала від болю, просила кисню, бо немала чим дихати, але мене стали бити по обличчю та відливати холодною водою, бо я вже непритомніла", – пригадала молода мама.

Жінка говорить, що лікарі своїми діями скалічили і її, і дитину. Немовля таки змогли витягнути, але воно не закричало.

"Того ж дня мого новонародженого синочка забрали до реанімаційного відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні, підключили до апарату ШВЛ. Там моєму чоловіку сказали, що наша дитина у важкому стані через важкі травми при пологах", – каже Тетяна.

У жінки виявили внутрішні гематоми черевної порожнини, розрив та збільшення нирки. На шостий день після пологів Тетяну виписали з лікарні та відправили додому, але без дитини. Немовля досі перебуває у комі.

Вибачень, каже породілля, так і не дочекалась. Навпаки, одна з лікарок відділення перед випискою зайшла до неї в палату і сказала: "Ти ж розумієш, що вини лікарів тут немає, ти сама винна, бо погано тужилася".

Нещодавно півторамісячного Павлика рідні перевезли до реанімації Тернопільської дитячої лікарні. Дитина перебуває у комі та самостійно не дихає. Лікарі не дають ніяких прогнозів, кажуть лише молитися і сподіватися на Божу ласку.

Тетяна Дубик написала заяву до поліції за фактом недбалості лікарів. Вона проходить різноманітні обстеження та збирає довідки, аби довести непрофесійність завідувачки акушерсько-гінекологічним відділенням Волочиської багатопрофільної лікарні Наталії Безух, яка, зі слів жінки, скалічила їй життя.

У Волочиську поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником.

Син Тетяни Дубик Павлик у реанімаційному відділенні дитячої лікарні

dde5b31b31cc28fe.jpg

Вагітна Тетяна Дубик разом із своїм чоловіком

f02a24a243174aa7.jpg

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер